Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vildoso.com/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Handelsvillkor för webbshop - Shop
+46-703 100 605 info@vildoso.com

Handelsvillkor för webbshop

Handelsvillkor för webbshop

Generella upplysningar

VILDOSO Dance & Lifestyle

En del av RICVIDA AB
Org. Nr. 559011-3121
Adress: Alrotsvägen 1, 653 51 Karlstad
E-post: info@vildoso.com
Telefonnummer: 0703-100 605
Etablerings år: 2015

 Köpinformation

Det är viktigt att veta att många av våra varor är speciellt beställda och handgjorda i Peru och Spanien. Därför kan det ta tid att få varorna i Sverige. Vår råd är att vara ute i god tid innan du startar dina danslektioner eller ska gå på fest så att du kan få dina handgjorda skor eller kjolar till den speciella dagen.

Priser

Hos www.vildoso.com  tar vi förbehåll för eventuella fel i våra angivna priser. Vi förbehåller oss dessutom rätten att ändra i priserna utan föregående samtycke. Det tas förbehåll för utsålda varor.

Betalning

Vildoso Dance & Lifestyle accepterar betalning med VISA, VISA Electron, VISA-Dankort och Mastercard. Betalningen dras ifrån ditt konto när varan skickas. Du kan även betala med Swish, vara skickas till dig efter att vi har tagit emot din betalning.

Alla belopp är i svenska kronor (SEK) och inklusive moms.
Det tas förbehåll för pris fel och utsålda/utgående varor.

Leverans

Frakt inom Sverige 49 kr för ett par skor eller kjol; tunga klänningar och kjolar har speciella priser.

Du får dina varor vanligtvis inom 2-5 vardagar efter det att vi fått din beställning om produkten finns i lagret. Eftersom de flesta produkter är handgjorda i Sydamerika eller Spanien kan vissa produkter ta upp till en månad.

Din beställning skickas med Postnord varubrev upp till 2 kg. Mindre brev får du direkt i brevlådan. Större brev hämtas ut på närmsta utlämningsställe. Du får en sms-avisering när din beställning är på väg och när du kan hämta ut den på ditt utlämningsställe.

Om du vill hämta produkterna i vårt danscenter, Bailando Studios Härtsöga 223 i Karlstad, så betalar du inget porto. Ring oss innan du planerar besöka oss på 0703-100 605.

Byten & returer

Du har 14 dagars ångerrätt och bytesrätt när du handlar på vår hemsida. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända och oskadda varor inom 14 dagar från det att du mottagit ditt paket.

Du kan prova kläder och skor men om de ska returneras ska de vara i oförändrat och oanvänt skick med tillhörande etikett, påse eller kartong. Observera att du står för portot för de varor du skickar tillbaka till oss. Retursedel/fraktsedel ingår ej.

Är varan felaktig (reklamation) eller om vi skickat fel vara, kontakta oss på info@vildoso.com så skickar vi en returpåse.

Så här byter du en vara

Packa varan/varorna i brevpåse, kartong eller liknande. Var god tejpa inte direkt på varans kartong eller påse.

Skicka med följesedeln, en kopia på följesedeln eller en lapp och skriv tydligt vad du vill byta till.

Om du skriver en lapp glöm inte skriva namn, adress, telefonnummer och ordernummer så vi kan hitta dig i vårt ordersystem.

Skicka varan/varorna till:

Vildoso Dance & Lifestyle

Alrotsv. 1

653 51 Karlstad

Glöm inte skriva avsändare.

Bytesvaran skickas till dig så snart vi behandlat din retur. Om varan du vill byta till skulle vara tillfälligt slut kontaktar vi dig så glöm inte att ange din kontaktinformation.

Så här skickar du tillbaka en ångrad vara

Packa varan/varorna i brevpåse, kartong eller liknande. Var god tejpa inte direkt på varans kartong eller påse.

Skicka med följesedeln, en kopia på följesedeln eller en lapp och skriv tydligt vilken vara du vill lämna tillbaka.

Om du skriver en lapp glöm inte skriva namn, adress, telefonnummer och ordernummer så vi kan hitta dig i vårt ordersystem.

Skicka varan/varorna till:

Vildoso Dance & Lifestyle

Alrotsv. 1

653 51 Karlstad

Glöm inte skriva avsändare och tydligt ange att returen gäller återköp.

Vi behandlar din retur så snabbt vi kan.

Ersättning

Om ersättning är aktuell så skall du uppge clearingnummer och kontonummer så att det avtalade beloppet kan överföras. Dessa upplysningar kan skickas, utan risk, via e-post eller via annan elektronisk kommunikation, eftersom det inte handlar om känsliga upplysningar och då de enbart skall användas för att vi skall kunna genomföra återbetalningen.

Ångerrätt

Det ges 14 dagars full ångerrätt på varor köpta via vår webbshop.

Perioden påbörjas från den dag då du:

  • Tar emot ordern
  • Får den sista varan, när det rör sig om ett avtal gällande flera olika varor beställda i en order, men som levereras i flera delleveranser
  • Får det sista partiet eller den sista delen, när du beställer en vara som består av flera partier eller delar
  • Får den första varan levererad, när det rör sig om regelbundna leveranser av varor över tid.

Vid utnyttjande av ångerrätten så står du själv för omkostnader i samband med returnering av varan/varorna.
För att utnyttja ångerrätten så skall du ge besked om att du önskar att utnyttja ångerrätten.
Meddelandet skall skickas via e-post till info@vildoso.com. I meddelandet skall du tydligt ange att du önskar att utnyttja dig av din ångerrätt.
Du kan inte ångra köpet genom att inte acceptera varan, utan att du samtidigt ger besked om detta.

Varor som inte omfattas av ångerrätten

Följande varor ingår inte i ångerrätten:

  • Varor som är framställda enligt köparens specifikationer, eller som har tydlig personlig prägel
  • Förseglade varor, som av hälsomässiga eller hygienmässiga orsaker inte är lämpade att returneras, och där förseglingen är bruten efter leverans
  • Varor, som på grund av sin natur, blir olösligt ihopblandade med andra vid leverans
  • Varor med bruten plombering
  • Utförda icke-finansiella tjänster, om utförandet av tjänsten är påbörjat med konsumentens på förhand uttryckliga samtycke och medgivande till att ångerrätten utgår när tjänsten är fullt utförd
  • Leverans av digitalt innehåll som inte levereras via ett fysiskt medium, om leveransen är påbörjad med konsumentens på förhand uttryckliga samtycke och medgivande till att ångerrätten därmed bortfaller

Returnering av varor

Du skall returnera varorna utan onödig försening och senast 14 dagar efter att du har utnyttjat din ångerrätt. Du skall själv stå för de direkta kostnaderna i samband med att du skickar tillbaka varan/varorna. När du använder dig av ångerrätten så är du själv ansvarig för att varan/varorna är ordentligt inpackade.
Du skall inkludera en kopia av orderbekräftelsen. Du bär själv ansvaret för varan från att den levereras tills att vi har fått den returnerad.
Vi accepterar inte paket som skickas med postförskott.

Reklamationsrätt

Reklamations-rätten avser materialfel och fabrikationsfel.
Vid reklamation kan du få vara reparerad eller bytt, eller så kan du få pengarna tillbaka eller ett avslag i köpesumman, allt beroende på den konkreta situationen.
Reklamationsrätten gäller inte fel eller skador, som har uppstått vid felaktig hantering av varan/tjänsten.
Du skall reklamera varan eller tjänsten inom rimlig tid efter att du har upptäckt felet/problemet.
Vildoso Dance & Lifestyle står för returkostnader, förutsatt att de är rimliga. Vid retur, reklamationer och utnyttjande av ångerrätten, så skal nedanstående adress användas:
Vildoso Dance & Lifesyle
Alrotsvägen 1
653 51 Karlstad
Varor skickade med postförskott accepteras inte.

Varans skick vid returnering

Du ansvarar enbart eventuell sänkning av varans värde, om denna orsakades av annan hantering än den som behövs för att fastslå varans art, egenskaper, samt det sätt på vilket varan fungerar. Du kan, med andra ord, prova varan som om du provade den i en fysisk butik.
Om varan har använts i annat omfång än det som beskrivs ovan så anses den vara använd, vilket medför att du vid utnyttjande av ångerrätten bara får en del av eller inget av köpesumman i retur, beroende på varans handelsmässiga värde vid tidpunkten för mottagningen av den returnerade varan.
För att säkerställa att hela köpesumman återbetalas så måste du alltså prova den utan att ta den i bruk.

Återbetalning

Ångrar du ditt köp så får du naturligtvis pengarna tillbaka. Vid en eventuell värdeförsämring, som du ansvarar för, så dras denna ifrån köpesumman. Återbetalning sker till ditt bankkort eller Swish-numret. Fraktavgiften återbetalas ej.

Vid utnyttjande av ångerrätten så återbetalas alla betalningar som vi har fått ifrån dig utan onödiga förseningar och senast 14 dagar ifrån det datum då vi har tagit emot ditt besked om att du önskar att utnyttja dig av din ångerrätt.
Återbetalning genomförs via samma betalningsmedel som du använde dig av vid den ursprungliga betalningen, såvida du inte uttryckligen har bett om något annat.
Vi kan avvakta med att genomföra återbetalningen tills vi har tagit emot den returnerade varan, förutsatt att du inte har tillhandahållit dokumentation på att du har returnerat varan.

Byta eller lämna tillbaka i vårt danscenter

Ta alltid med följesedeln om du ska byta eller lämna tillbaka i vårt danscenter, Bailando Studios (Besöksadress Härtsöga 223 Karlstad). Ring oss innan så vet du när danscentret är öppet.

Du kan byta till annan storlek eller färg direkt i butiken men du vill byta till annan vara får du göra ett nytt köp i vårt center.

Den gamla varan lämnas över till orderavdelningen återbetalningen sker därifrån. Du får alltså inga pengar tillbaka via butikskassan. Samma sak gäller om du vill lämna tillbaka en vara.